Kamenina, porcelán a Bone China: každý z týchto materiálov má svoje výhody a nevýhody, ktoré by ste mali pri nákupe riadu zohľadniť. Koniec koncov je to hlavne otázka používania, pre ktoré je riad určený. Kamenina je napríklad cenovo výhodná, ale na rozdiel od porcelánu nemá tak jemnú štruktúru a kvôli nízkej teplote pálenie nie je tak odolná. Vďaka svojmu vzhľadu je kamenina tou najlepšou voľbou pre rustikálny vidiecky štýl.
Vďaka univerzálnym možnostiam použitia je porcelán rozšírený najviac medzi materiálmi na riad. Pridaním ďalších látok a vďaka špeciálnemu tvarovaniu pri výrobe je veľmi vhodný pre použitie v
gastronómii. Kráľovskou triedou medzi materiálmi je potom Bone China - a to právom. Tento materiál presvedčí svojou pevnosťou a žiarivým leskom, ktorý umožňuje neobvyklú priehľadnosť.