Panvice na lievance vyzerajú podobne, ale predsalen sa od bežných panvíc líšia už na prvý pohľad: Jednou z ich výrazných vlastností je mimoriadne
nízky okraj, vďaka ktorému sa zdajú byť veľmi ploché. Táto vlastnosť uľahčuje
rovnomerné nalievanie cesta a následné
obracanie palaciniek pomocou
obracačky. Okrem toho je pre panvicu na lievance typická nižšia hmotnosť ako pre väčšinu panvíc na vyprážanie. Vďaka tomu sa s nimi pri pečení a obracaní vaječných špecialít ľahko manipuluje. Priemer takýchto palacinkových panvíc je často približne 24 až 28 cm, čo je ideálna veľkosť pre sladké pochúťky à la française.
Náš tip: Panvica na palacinky sa dá samozrejme použiť aj na prípravu
slaných palaciniek so šunkou, zeleninovými pásikmi a podobne. To isté platí pre klasické
vyprážané alebo miešané vajíčka alebo španielsku
tortillu.