Nielen pre milovníkov čokolády - s týmto jednoduchým návodom si vykúzlite malú sladkú hostinu, ktorú si vychutnáte s horúcim nápojom a doslova sa budete "roztápať". Hotové zdobené čokoládové lyžice sú taktiež elegantným darčekom na poslednú chvíľu alebo sa skvele hodia aj ako vianočný dezert.
Ingrediencie & kuchynské pomôcky:
Tmavá alebo mliečna čokoláda podľa chuti
K dozdobeniu a dochuteniu: posýpka, kvety, biela čokoláda, atď.
Najprv nakrájame čokoládu a opatrne ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Akonáhle je čokoláda tekutá, môžete do nej ponoriť lyžicu. Čokoládu na lyžici je možné taktiež úhľadne upraviť pomocou druhej lyžice. Potom položte lyžicu (lyžice) na pripravený servírovací podnos.
Tip: Ako podklad na sušenie použite pečiaci papier.
2. Krok: Zdobenie čokoládovej lyžice
Ešte mäkkú čokoládu môžete ozdobiť - podľa svojej chute a vkusu. Potom nechajte všetko stuhnúť na chladnom mieste v chladničke.
Tip: Zdobenie bielou čokoládou doporučujeme robiť až potom, čo základ trochu zaschne.
Teraz môžete čokoládové lyžice použiť k ochuteniu mlieka alebo kakaa. Čokoládu jednoducho rozpustite v šálke s obľúbeným horúcim nápojom - podľa chuti môžete horúci nápoj ľahko dosladiť. Pohodlne sa usaďte a užívajte si sladké momenty!